Βερίκοκα ποσέ με αστεροειδή γλυκάνισο

Βερίκοκα ποσέ με αστεροειδή γλυκάνισο

Print Friendly, PDF & Email

Τα βερίκοκα ποσέ με γλυκάνισο είναι το πιο ελαφρύ αρωματικό και εύκολο ανοιξιάτικο επιδόρπιο. Μπορούμε να το συνδυάσουμε με γιαούρτι ή ελαφρύ παγωτό για να αναδείξουμε ακόμη περισσότερο τα αρώματα του φρούτου.

Επιλέγουμε γλυκά βερίκοκα αλλά σχετικά σφιχτά για να μη διαλυθούν κατά το βράσιμο.

Δυο λόγια για τη διατροφική αξία του βερίκοκου

Το βερίκοκο μας χορταίνει χωρίς να προσθέτει περιττές θερμίδες. Πλούσιο σε βιταμίνη Α, η οποία είναι επίσης γνωστή ως ρετινόλη. Είναι λιποδιαλυτή και βοηθά στην ενίσχυση της όρασης, διατηρεί το ανοσοποιητικό σύστημα υπό έλεγχο, ενώ παράλληλα προστατεύει και το δέρμα. Η ρετινόλη και το βήτα καροτένιο (που επίσης έχουν τα βερίκοκα) μειώνουν τις πιθανότητες ηλικιακού εκφυλισμού της ωχράς κηλίδας που προκαλεί συχνά απώλεια όρασης. Οι μικροσκοπικές τριχούλες στο εξωτερικό δέρμα του πορτοκαλοκίτρινου αυτού σαρκώδους φρούτου έχουν υφή βελούδου και μπορούν να καταναλωθούν χωρίς να χρειάζεται να αποφλοιωθούν. 100 γραμμάρια φρέσκων βερίκοκων προσφέρουν 12% βιταμίνης C, 12% βιταμίνης Α και 6% του καλίου που απαιτούνται από τον οργανισμό και όλα αυτά με λιγότερες από 50 θερμίδες.

Τα ώριμα βερίκοκα είναι φυσικές πηγές αντιοξειδωτικών. Όταν καταναλώνονται καθημερινά, βοηθούν τον οργανισμό να απαλλαγεί από τις τοξίνες, καταπολεμώντας ταυτόχρονα τις ελεύθερες ρίζες που βλάπτουν τα κύτταρα. Ο συνδυασμός βιταμίνης C, A, αντιοξειδωτικών και φυτοθρεπτικών συστατικών εξασφαλίζει ένα υγιές και λαμπερό δέρμα.

Τα βερίκοκα ποσέ είναι μια καλοκαιρινή συνταγή. Όλο τον χρόνο απολαμβάνουμε τα αποξηραμένα βερίκοκα όπως στη συνταγή κοτόπουλο με τζίντζερ και βερίκοκα.