Διατροφή για μετά τις διακοπές

Must Try

Μήπως ήρθε η ώρα να καταστρώσουμε ένα πρόγραμμα για τη διατροφή για μετά τις διακοπές;  Περάσαμε όμορφα, χαλαρώσαμε (ίσως) φάγαμε και λίγο παραπάνω. Κάτι τα ουζάκια μετά το μπάνιο, κάτι οι μπίρες, λίγο τα παγωτά, όλα αυτά μας απορύθμισαν. Η έλλειψη προγράμματος στο φαγητό και στον ύπνο μας φόρτωσαν με μερικά παραπάνω κιλά. Τώρα ήρθε  η ώρα θα ξαναμπούμε στο σωστό δρόμο. Ας καταστρώσουμε ένα πρόγραμμα διατροφής για να χάσουμε τα κιλά που βάλαμε, και ίσως και λίγο παραπάνω…

Διατροφή για μετά τις διακοπές - iCooktoHeal Υγιεινές συνταγές για υγιείς ανθρώπους
Προσοχή στο ωράριο

Τώρα που επιστρέψαμε στην πόλη ας ακολουθήσουμε ένα σωστό ωράριο ύπνου και γευμάτων. Δεν υπάρχει ένα ωράριο διατροφής που να ταιριάζει σε όλους τους ανθρώπους. Ας βρούμε ποιο ωράριο ταιριάζει στις δικές μας ανάγκες. Μετά πρέπει  να το ακολουθήσουμε πιστά. Το κυριότερο είναι να αποφύγουμε το τσιμπολόγημα ανθυγιεινών τροφών. Αν θέλουμε κάτι μπροστά στην τηλεόραση επιλέγουμε κάποιο από τα 20 υγιεινά σνακ που κόβουν την όρεξη.

Άσκηση

Λίγο η καραντίνα λίγο οι διακοπές χάσαμε το ρυθμό άσκησης πιθανώς είχαμε. Μπορούμε να αρχίσουμε να περπατάμε, να τρέχουμε, να ξαναγραφτούμε στο γυμναστήριο.

Διατροφή για μετά τις διακοπές - iCooktoHeal Υγιεινές συνταγές για υγιείς ανθρώπους

Περιορισμός στο αλκοόλ

Δεν είναι κακή ιδέα για ένα διάστημα να κάνουμε πλήρη αποχή από το αλκοόλ. Θα ξεκουράσει το ήπαρ μας και θα μας γλιτώσει από πολλές θερμίδες. Φυσικά πρέπει να πίνουμε πολλά νερά, τσάι, ανθρακούχο νερό και γενικά ποτά χωρίς θερμίδες.

Όχι στις τύψεις

Σε όλα χρειαζόμαστε ξεκούραση. Δεν χρειάζεται να επιστρέψουμε από τις διακοπές με κακή διάθεση. Δεν ωφελούν σε τίποτα οι αρνητικές σκέψεις για το πώς θα έπρεπε να έχουμε κάνει τα πράγματα διαφορετικά. Δεν υπάρχει απολύτως τίποτα θετικό από αυτήν τη συμπεριφορά. Απλώς κοιτάμε μπροστά, κάνουμε μια καινούργια αρχή.

Διατροφή για μετά τις διακοπές - iCooktoHeal Υγιεινές συνταγές για υγιείς ανθρώπους
Επιλέγουμε μη επεξεργασμένα τρόφιμα

Δεν πιστεύουμε σε τρελές περιοριστικές αποτοξινώσεις, δίαιτες αστραπή ή ακραίες. Όταν επιστρέψουμε, επιστρέφουμε και στην υγιεινή διατροφή όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Δεν συνεχίζουμε το “φαγητό για διακοπές” για εβδομάδες Παρόλο που η προετοιμασία φαγητού μπορεί να είναι το τελευταίο πράγμα που θέλουμε να κάνουμε, το σώμα σας θα μας ευχαριστήσει! Επιλέγουμε φαγητά όπως ψητό κοτόπουλο, ομελέτες, σαλάτες μέχρι να οργανωθούμε πλήρως. Δοκιμάζουμε την ομελέτα φούρνου με κολοκυθάκια και μανιτάρια.

Δεν ζυγιζόμαστε κάθε μέρα

διατροφή για μετά τις διακοπέςΤο σώμα μας χρειάζεται χρόνο για να αποβάλλει τα περιττά υγρά. Αν φάγαμε πολλές ημέρες φαγητό με περισσότερο αλάτι πιθανώς να  έχουμε κατακράτηση υγρών. Περισσότερο αλάτι υπάρχει στο γρήγορο και πρόχειρο  φαγητό. Κάνουμε υπομονή και ζυγιζόμαστε  μια φορά την εβδομάδα.

Γεμίζουμε τα ντουλάπια με υγιεινά πράγματα

Γυρίζοντας από τις διακοπές τα ντουλάπια στην κουζίνα είναι άδεια. Να η ευκαιρία να μην τα γεμίσουμε με πατατάκια, μπισκότα και ό,τι άλλο αμαρτωλό.

 Πρόγραμμα στις αγορές

Η καλύτερη εποχή να οργανώσουμε τις αγορές τροφίμων είναι τώρα. Ας γεμίσουμε το σπίτι με φρούτα, λαχανικά, όσπρια  και προϊόντα ολικής. Έτσι όταν θα θέλουμε να μαγειρέψουμε ένα υγιεινό γεύμα να είναι όλα στα ντουλάπια και στο ψυγείο μας.

Διατροφή για μετά τις διακοπές - iCooktoHeal Υγιεινές συνταγές για υγιείς ανθρώπους

Αυτές οι συμβουλές δεν ισχύουν μόνο για τη διατροφή για μετά τις διακοπές. Αυτές είναι συμβουλές για να επιστρέψουμε στον ίσιο δρόμο ανά πάσα στιγμή!

- Advertisement -
Καλώς ήρθατε στο blog μας!
Είμαστε η Εύη, food entrepreneur και η Φιλίτσα, ιατρός παθολόγος – διαβητολόγος.
Εδώ θα βρείτε νόστιμες συνταγές μαγειρικής με ιατρική επίβλεψη, και άρθρα με συμβουλές γύρω από την υγεία και τη διατροφή.
- Advertisement -

Latest Recipes

More Recipes Like This

- Advertisement -