Σούπα με κόκκινη πιπεριά και γλυκοπατάτα

Print Friendly, PDF & Email

Αυτή η πλούσια, θρεπτική κι υγιεινή σούπα με κόκκινη πιπεριά και γλυκοπατάτα, είναι το ιδανικό πιάτο για να να ζεσταθούμε  μια κρύα νύχτα του χειμώνα. Επίσης μπορεί να σερβιρισθεί ως πρώτο πιάτο σε ένα επίσημο δείπνο. Η κόκκινη πιπεριά, η γλυκοπατάτα και τα ντοματίνια θα εφοδιάσουν τον οργανισμό με βιταμίνη C και Α. Η βελουτέ σούπα θα ανακουφίσει τον ερεθισμένο λαιμό μας. Οπότε μια τέτοια σούπα είναι ό,τι χρειαζόμαστε για ένα κρυολόγημα.

Οι σούπες μπορούν να βοηθήσου στην διαχείριση του σωματικού βάρους. Μια σούπα χαμηλή σε θερμίδες, μπορεί να μας δώσει την αίσθηση του κορεσμού, πόσο μάλλον αν περιέχει πρωτεΐνες και φυτικές ίνες.

Μπορούμε  να σερβίρουμε την υγιεινή σούπα με κόκκινη πιπεριά και γλυκοπατάτα με σπιτικό ψωμί ολικής άλεσης.

Οι γλυκοπατάτες περιέχουν ελαφρώς λιγότερους υδατάνθρακες (24 γρ. έναντι 29γρ. ανά 100γρ.). Όμως περιέχουν περισσότερα σάκχαρα (7γρ. έναντι 2γρ.) από τις κοινές πατάτες. Ωστόσο το σημείο «κλειδί» είναι το γεγονός ότι οι γλυκοπατάτες είναι πλουσιότερες σε φυτικές ίνες (4γρ. έναντι 3γρ.), που ενισχύονται ακόμα περισσότερο όταν καταναλώνονται μαζί με την φλούδα τους. Μάλιστα, όταν καταναλώνονται βραστές, έχουν χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη (GI) σε σχέση με τις ψητές γλυκοπατάτες. Επίσης αν τις παγώσετε και τις ξαναζεστάνετε αποκτούν ακόμα μικρότερο γλυκαιμικό δείκτη, λόγω της ενίσχυσης τους σε ανθεκτικό άμυλο.

Κοινοποίηση