Τρουφάκια με κολοκύθα και σταφίδες

Print Friendly, PDF & Email

Όταν θέλουμε ένα υγιεινό γλυκό τον χειμώνα, ένα γλυκό χωρίς ζάχαρη μπορούμε να κάνουμε τρουφάκια με κολοκύθα, σταφίδες και καρύδια. Αντί για σταφίδες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε χουρμάδες χωρίς το κουκούτσι.

Για να κάνουμε πουρέ κολοκύθας, κόβουμε την κολοκύθα σε μεγάλα κομμάτια με τη φλούδα. Με ένα κουτάλι αφαιρούμε τα σπόρια και τις ίνες από το εσωτερικό της. Τοποθετούμε τα κομμάτια της κολοκύθας σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, με τη φλούδα στο ταψί. Σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε στους 180ºC για 1−1½ ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσει και να τρυπιέται εύκολα με το μαχαίρι. Αφήνουμε την κολοκύθα να κρυώσει και με ένα κουτάλι αφαιρούμε το μαλακό εσωτερικό. Πιέζουμε καλά μέσα στη χούφτα μας να στραγγίξει καλά. Την πολτοποιούμε στο μούλτι, μέχρι να γίνει λείος πουρές.

Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έτοιμη κολοκύθα βρασμένη στον ατμό, αφού την στραγγίσουμε καλά.

Η κολοκύθα είναι μια εξαιρετική πηγή καλίου και βήτα-καροτενίου, το οποίο είναι ένα καροτενοειδές που μετατρέπεται σε βιταμίνη Α. Περιέχει επίσης ασβέστιο, μαγνήσιο, μαγγάνιο, καθώς και βιταμίνες Ε και C.   Η κολοκύθα είναι επίσης μία από τις καλύτερες πηγές λουτεΐνης και ζεαξανθίνης. Αυτές οι ενώσεις είναι απαραίτητες για την υγεία των ματιών καθώς συνδέονται με χαμηλότερο κίνδυνο για τον εκφυλισμό της ωχράς κηλίδας και του καταρράκτη.

Τα τρουφάκια με κολοκύθα, σταφίδες και καρύδια δεν περιέχουν πρόσθετη ζάχαρη, όπως και τα σοκολατάκια χωρίς ζάχαρη.

Κοινοποίηση

τρουφάκια κολοκύθαςτρουφάκια κολοκύθας