Οργάνωση βάφτισης με τα μάτια μιας μαμάς

Must Try

Η οργάνωση βάφτισης με τα μάτια μιας μαμάς ελπίζουμε να σας φανεί χρήσιμη και να σας βοηθήσει να χαρείτε περισσότερο αυτήν την όμορφη στιγμή της ζωής σας.

Με το που φτάνει άνοιξη αρχίζουν οι μέρες να μεγαλώνουν, ο καιρός φτιάχνει και μαζί του και η διάθεσή μας.

Δεν είναι τυχαίο ότι από την άνοιξη και μετά είναι η ιδανική περίοδος για  εκδηλώσεις και μυστήρια.

Πολλές φορές όμως τι να χαρούμε για την ουσία, αγχωνόμαστε για το αποτέλεσμα. Αναλωνόμαστε σε υπέρμετρες αναζήτησεις για  πρωτότυπες ιδέες, ιδιαίτερα σημεία για να κάνουμε κάτι όσο το δυνατόν πιο πρωτότυπο.

Τελικά τι είναι αυτό όμως που μετράει σε μια εκδήλωση; 

Η πρωτοτυπία ή η αγάπη που θέλουμε να δώσουμε στους καλεσμένους μας;

Το μόνο που χρειάζεται πραγματικά είναι να μην υπάρχει άγχος.

Όλα μπορούν να γίνουν εξαιρετικά με το δικό μας γούστο με πολύ όμορφες και απλές προσωπικές πινελιές.

Από τα πιο συχνά μυστήρια την περίοδο από την άνοιξη έως και το φθινόπωρο είναι οι βαφτίσεις.

Την ιδέα για τον οδηγό μου την έδωσε η βάφτιση πριν από λίγες ημέρες ενός φιλικού ζευγαριού. Να σας ζήσει!

Οργάνωση λοιπόν βάφτισης με απλά βήματα:

Σαφώς υπάρχουν οι επαγγελματίες που μπορούν να μας βοηθήσουν και να πετύχουν ένα πολύ πιο άρτιο αποτέλεσμα.

Οφείλουμε όμως να σεβαστούμε ότι τα βαλάντια των οικογενειών διαφέρουν, αλλά και ότι υπάρχουν κάποιοι που έχουν το μεράκι να ασχοληθούν προσωπικά με ένα τόσο σημαντικό γεγονός.

1. Θέμα

Σκεφτόμαστε ένα όμορφό θέμα .Ένα  θέμα το οποίο θα μπορούσε να ευχαρίστησει περισσότερο το μωρό με τα χρώματα που θα δώσουμε παρά εμάς.

Ένα θέμα το οποίο θα  ταιριάζει με τον τόπο και το χώρο πρόκειται να τελαίσουμε την εκδήλωση.

Δεν μπορούμε να έχουμε πχ. ένα θαλασσινό θέμα σε μια βάφτιση που θα γίνει στο βουνό.

Σκεφτόμαστε ένα θέμα που θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουν πολλά από τα αντικείμενα τα οποία έχουμε  στο σπίτι μας. Με αυτόν τον τρόπο θα περιορίσουμε το κόστος. 

Αρκουδάκια παιχνιδάκια ποια τελειώσει πιατάκια κορδέλες καλάθια όλα στις επάλξεις.

2. Συγκέντρωση υλικών

Αφού καταλήξουμε στο θέμα αρχίζουμε να συγκεντρώνουμε όλα αυτά τα οποία θα χρειαστούμε έγκαιρα ώστε να μην τρέχουμε τις τελευταίες ημέρες.

3. Μπομπονιέρες και διακοσμητικά

Ψάχνουμε στα ειδικά μαγαζιά, μπομπονιέρες που συμβαδίζουν με το θέμα το οποίο θα έχουμε , σαν μια επιπλέον πινελιά στην εκδήλωση μας. Τα μαγαζιά αυτά το τελευταίο διάστημα ειδικά οταν λειτουργούν και διαδικτυακά διαθέτουν υλικά προκειμένου κάποιος να φτιάξει μόνος του τις μπομπονιέρες, όπως τις θέλει ή τις φαντάζεται. Με αυτό τον τρόπο προσφέρει  κάτι μοναδικό , με το προσωπικό μας γούστο .

Αξίζει βέβαια να τονίσουμε ότι αυτή η λύση δεν συνεπάγεται ότι είναι και η πιο οικονομική.

Γνώμονας μας πρέπει να έιναι ότι το όμορφο δεν είναι απαραίτητα και το πιο ακριβό.

4. Στολισμός εκκλησίας

Τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να γίνεται πάρα πολύ της μόδας, να κάνουμε το μυστήριο σε μικρά απόμερα εκκλησάκια  που είναι και πιο γραφικά.

Γι’ αυτό ακριβώς τον λόγο, δεν χρειάζονται και πολλά  έχω να πω. Η ομορφιά της απλότητας και του φυσικού περιβάλλοντος είναι αυτή που θα γοητεύσει τουσ καλεσμένους μας. Ένα τράπεζι με όμορφα λουλούδια, μια γυάλα ή πιατέλα γεμισμένη με τα καλούδια μας,  νεράκια  και ίσως μια σπιτική λεμονάδα είναι ότι χρειάζεται για να περιποιηθούμε τους καλεσμένους μας.

Φυσικά ο στολισμός δεν έχει οροφή.

Στολίζουμε συνήθως την κολυμπήθρα γιατί πιστεύουμε ότι οι φωτογραφίες με το μωρό θα είναι  πιο εντυπωσιακές. Προσοχή όμως μην κλέψει την παράσταση ο στολισμός!!!

Μπορούμε επίσης, να δέσουμε  με λουλούδια και κορδέλες τις καρέκλες, μπορούμε να προσθέσουμε μπαλόνια, κεριά και ότι να πρόσταξει η φαντασία μας

5. Κέρασμα 

Αρχίσουμε να σκεφτόμαστε τι θα ήταν αυτό το οποίο θα μπορούσαμε να με κεράσουμε τους καλεσμένους μας έξω από την εκκλησία.

Σ’ αυτή την περίπτωση επιλέγουμε κάτι που είναι αρκετά στεγνό ώστε να μην είναι έχει τον κίνδυνο να λιώσει με τις αυξημένες θερμοκρασίες

6. Τραπέζι

Είτε κάνουμε μία ανοιχτή βάφτιση, είτε  ένα τραπέζι για τους πολύ κοντινούς, την οικογένεια και τους νονούς, εκείνο που θα πρέπει πρώτα να σκέφτούμε είναι η ώρα που πρόκειται να σερβίρουμε το γεύμα.

Με τη ζέστη αν είναι μεσημεριανή βάφτιση το φαγητό πρέπει να είναι αρκετά πιο ελαφρύ και τα γλυκά δροσερά και σχετικά άγλυκα.

Το βράδυ έχουμε την πολυτέλεια το να βάλουμε ένα φαγητό λίγο πιο επιτηδευμένο, καλά εδώ πρέπει να σκεφτούμε ακριβώς επειδή είναι βράδυ ότι δεν πρέπει να παραφορτώσουμε τους καλεσμένους μας.

7. Μουσική

Η Μουσική που θα επιλέξουμε σαφώς έχει να κάνει με τα προσωπικά μας γούστα,  με τον τόπο που τελείται το μυστήριο αλλά και με τις ορέξεις των περισσότερων από τους καλεσμένους μας.

8 . Παιδιά

Πρωταγωνιστής σαφώς είναι το μωρό που βαφτίζεται αλλά και όλοι οι φίλοι του , ή οι μελλοντικοί του φίλοι. Τα παιδιά στις βαφτίσεις πρέπει να έχουν την τιμητική τους. Είναι αυτά που θα χαρούν με τά μπαλόνια είναι αυτά που θα περιμένουν να παίξουμε την παιδική μπομπονιέρα ακόμα και να χορέψουν με τα παιδικά τραγούδια.

Εκείνο που πρέπει πάντως πάνω από όλα να σκεφτούμε όμως είναι ότι η βάφτιση είναι χαρά.

Δε χρειάζεται άγχος.

Δεν χρειάζεται εκνευρισμός.

Παρά μόνο σωστή και έγκαιρη οργάνωση.

Ας μην ξεχνάμε ότι καλεσμένοι μας έρχονται, ή πρέπει να έρχονται για να χαρούν μαζί μας και όχι για να μας σχολιάσουν και εμείς τους καλούμε για να μοιραστούν την χαρά μας και όχι για να κάνουμε επίδειξη.

Καλή επιτυχία.

Υ.Γ. : Οι φωτογραφίες είναι από βαφτίσεις φίλων που τις επιμεληθήκαμε μόνοι μαζί με τους γονείς και παππούδες.

Οργάνωση βάφτισης με τα μάτια μιας μαμάς και τα συμπεράσματα δικά σας.

Κατηγορίες:
- Advertisement -
Καλώς ήρθατε στο blog μας!
Είμαστε η Εύη, food entrepreneur και η Φιλίτσα, ιατρός παθολόγος – διαβητολόγος.
Εδώ θα βρείτε νόστιμες συνταγές μαγειρικής με ιατρική επίβλεψη, και άρθρα με συμβουλές γύρω από την υγεία και τη διατροφή.
- Advertisement -

Latest Recipes

More Recipes Like This

- Advertisement -