Παντζάρια σαλάτα με φιστίκια Αιγίνης

Print Friendly, PDF & Email

Τα παντζάρια σαλάτα με φιστίκια Αιγίνης, με το έντονο κόκκινο και πράσινο χρώμα τους, δεν  είναι προκλητικά μόνο για να τα βλέπεις αλλά και για να τα γευτείς. Την σερβίρουμε με ένα ελαφρύ ντρέσινγκ με βάση το ελαιόλαδο.

Χειμωνιάτικη, ελαφριά  σαλάτα, που ξεχωρίζει χάρη στο φιστίκι Αιγίνης. Ένα από τα ιδιαίτερα ΠΟΠ προϊόντα της χώρας μας, το φιστίκι από την Αίγινα, αποτελεί εξαιρετική υπερτροφή για τον οργανισμό μας.

Από την άλλη, η μεγάλη  διατροφική αξία του παντζαριού προέρχεται από την υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο και βιταμίνες Α και C (ειδικά τα πράσινα μέρη). Επίσης είναι μια εξαιρετική πηγή φολικού οξέος, φυτικών ινών, μαγγάνιου και καλίου.
Το μαγγάνιο βοηθάει στην φυσιολογική λειτουργία των μεταβολικών διεργασιών που σχετίζονται με την παραγωγή ενέργειας. Ταυτόχρονα προστατεύει τα κύτταρα από το οξειδωτικό στρες.’Ετσι το παντζάρι εύκολα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μια υπερτροφή για τους αθλητές. Ο χυμός του παντζαριού βοηθάει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης χάρη στα νιτρικά άλατα που περιέχει.  Τα παντζάρια περιέχουν μια ουσία, τη βεταΐνη, η οποία μειώνει τα επίπεδα ομοκυστεΐνης και θωρακίζει απέναντι σε διάφορες καρδιαγγειακές παθήσεις. Μεγάλες ποσότητες ομοκυστεΐνης στον οργανισμό μπορεί να ευθύνονται για φλεγμονές στα αιμοφόρα αγγεία.

Αν μας άρεσαν τα παντζάρια σαλάτα με φιστίκια Αιγίνης  δοκιμάζουμε και τη σαλάτα ψητών παντζαριών.

Κοινοποίηση