Σοκολατένια τρουφάκια με κάστανο

Σοκολατένια τρουφάκια με κάστανο

Σοκολατένια τρουφάκια με κάστανο για τα Χριστούγεννα και όχι μόνο. Σε αυτήν την συνταγή που μυρίζει γιορτές συνδυάζουμε τα κάστανα και την σοκολάτα. Δεν μπορεί παρά το αποτέλεσμα να σας ανταμείψει. Ο συνδυασμός τους με το αρωματικό μανταρίνι δε, θα σας εκπλήξει. Προτείνουμε και τις δύο παραλλαγές, σκέτα και με μανταρίνι για να διαλέξετε ή … να κάνετε και τα δυο.

Δυο λόγια για την διατροφική αξία
Τα κάστανα, αν και είναι πλούσια σε θερμίδες, έχουν μεγάλη διατροφική αξία. Τα κάστανα, σε αντίθεση με τους άλλους ξηρούς καρπούς, έχουν λιγότερα λιπαρά, ενώ είναι πλούσια σε μέταλλα και βιταμίνες. Το βασικό τους συστατικό είναι οι υδατάνθρακες. Τρία κάστανα παρέχουν 60-70 θερμίδες, κυρίως από υδατάνθρακες. Επομένως πρέπει να καταναλώνονται με προσοχή από άτομα με διαβήτη.
Περιέχουν επίσης υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη, παρόλο το γεγονός ότι από διατροφικής άποψης, είναι παρόμοια με άλλες αμυλώδεις τροφές όπως η πατάτα, το καλαμπόκι κ.λπ. Είναι καλή πηγή διαιτητικών φυτικών ινών. Έχουν  υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C. Eίναι πλούσια σε φυλλικό οξύ. Είναι καλή πηγή μονοακόρεστων λιπαρών οξέων, τα οποία βοηθούν στη μείωση της κακής (LDL) χοληστερόλης και στην αύξηση της καλής (HDL). Τα κάστανα περιέχουν σίδηρο, ασβέστιο, κάλιο, μαγνήσιο, μαγγάνιο, φωσφόρο και ψευδάργυρο.

Αν σας άρεσαν σοκολατένια τρουφάκια με κάστανο προτείνουμε και τα  κάστανα πουτίγκα χωρίς ζάχαρη.