Σουβλάκια κοτόπουλο ζουμερά

Print Friendly, PDF & Email

Τα σουβλάκια κοτόπουλο είναι σίγουρα τα πιο άπαχα σουβλάκια, ιδίως όταν γίνονται από στήθος κοτόπουλου. Για να μην είναι σκληρά και άνοστα τα σουβλάκια κοτόπουλο τα μαρινάρουμε αποβραδίς ή τουλάχιστον 2 ώρες πριν. Ιδανικά ψήνουμε σε ψησταριά με κάρβουνα. Εξίσου νόστιμα γίνονται σε ψησταριά ηλεκτρική ή με υγραέριο.

Το κοτόπουλο είναι πηγή πρωτεΐνης, αλλά ποιο κομμάτι να επιλέξουμε; Το μέρος κοτόπουλου που πρέπει να καταναλώνουμε εξαρτάται από τους στόχους και την φυσική μας κατάσταση. Ενώ όλα τα μέρη του κοτόπουλου είναι εξαιρετικές πηγές πρωτεΐνης, μερικά μέρη του είναι πιο λιπαρά, όπως το μπούτι και οι φτερούγες. Όταν προσπαθούμε να χάσουμε βάρος, τότε το στήθος κοτόπουλου είναι το καλύτερο κομμάτι. Είναι το πιο λεπτό μέρος του κοτόπουλου, που σημαίνει ότι έχει τις λιγότερες θερμίδες, αλλά την περισσότερη πρωτεΐνη. 

Ωστόσο, οι άνθρωποι που ακολουθούν δίαιτες με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες ή κετογονικές μπορεί να επωφεληθούν από την κατανάλωση λιπαρών κομματιών κοτόπουλου. Αυτοί χρειάζονται περισσότερο λίπος στις δίαιτές τους. Τέλος, τα άτομα που θέλουν να διατηρήσουν τη μυϊκή τους μάζα ή να επισπεύσουν την ανάρρωση τους μπορεί να επωφεληθούν από την κατανάλωση του στήθους. Περιέχει τις περισσότερες πρωτεΐνες κατά βάρος, που είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας για αυτούς.

Συνοδεύουμε με αράβικες πίτες και σως γιαουρτιού. Δείτε τη συνταγή για τη σως στη συνταγή μας  σουτζουκάκια κοτόπουλου με σως γιαουρτιού.

Κοινοποίηση