Αλμυρό τσιζκέικ

Αλμυρό τσιζκέικ

Print Friendly, PDF & Email

Δημιουργούμε ένα εντυπωσιακό αλμυρό τσιζκέικ με ελληνικά τυριά: Ανθότυρο, φέτα και κατίκι.

Ο ανθότυρος ή το ανθότυρο όπως συνηθίζουμε να τον αποκαλούμε, είναι ένα από τα πολλά παραδοσιακά τυριά που παράγονται στην Ελλάδα. Πρόκειται για ένα λευκό τυρί, μαλακό σε υφή με ποσοστό υγρασίας 70%, δίχως εξωτερική μεμβράνη και ήπια γεύση. Παράγεται από το λεγόμενο τυρόγαλα, δηλαδή τον ορό γάλακτος που συλλέγεται κατά την διαδικασία παραγωγής άλλων τυριών. Έπειτα προστίθεται (περίπου 10-20%) πρόβειο, κατσικίσιο ή αγελαδινό γάλα. Μοιάζει πολύ με την μυζήθρα. Το ανθότυρο όπως επίσης και το μανούρι, θεωρούνται ουσιαστικά είδη μυζήθρας. Βέβαια, το μανούρι  έχει πολύ περισσότερα λιπαρά.

Το κατίκι παράγεται στην περιοχή του Δομοκού του Νομού Φθιώτιδας, από  αιγοπρόβειο γάλα  ακολουθώντας  την παραδοσιακή συνταγή. Φρέσκο, παραδοσιακό ελαφρύ τυρί – με μόλις 13% λιπαρά – με εξαιρετική γεύση, μοναδική υφή, κι ευχάριστο άρωμα.

Η φέτα είναι το πιο γνωστό παραδοσιακό ελληνικό τυρί που χρονολογείται από τα Ομηρικά χρόνια. Πρόκειται για ένα λευκό αιγοπρόβειο τυρί, με 25% περίπου λιπαρά.   Η φέτα είναι τυρί που έχει κερδίσει διεθνή αναγνώριση με την Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (Π.Ο.Π.). Καταναλώνεται στην πασίγνωστη σε όλο τον κόσμο ελληνική σαλάτα αλλά και με χίλιους δυο άλλους τρόπους. Την προτιμούν όσοι παρουσιάζουν αλλεργίες στο αγελαδινό γάλα.

Αν μας άρεσε το αλμυρό τσιζκέικ , δοκιμάζουμε και τη σαλάτα με πράσινα φασολάκια, αμύγδαλα και φέτα.

Αλμυρό τσιζκέικΑλμυρό τσιζκέικΑλμυρό τσιζκέικΑλμυρό τσιζκέικΑλμυρό τσιζκέικΑλμυρό τσιζκέικΑλμυρό τσιζκέικ