Σούπα κουνουπίδι με αμύγδαλα

Print Friendly, PDF & Email

Σούπα κουνουπίδι με αμύγδαλα; Ποτέ σαν παιδί δεν είχα δει την μητέρα μου να φτιάχνει σούπα κουνουπιδιού παρά μόνο εκείνες τις κλασικές σούπες λαχανικών.

Η σούπα κουνουπίδι με αμύγδαλα, είναι μια πρόταση τόσο για την οικογένεια για μια κρύα μέρα του χειμώνα. Ιδανική για να φάνε τα παιδιά λαχανικά, αλλά και για ένα δείπνο με φίλους.

Το κουνουπίδι το συναντάμε σε πολλές ποικιλίες και χρώματα: άσπρο, πορτοκαλί, μωβ, πράσινο. Καταναλώνεται ψητό, βραστό, τηγανητό, στον ατμό, τουρσί αλλά και ωμό. Για να το μαγειρέψουμε αφαιρούμε τα εξωτερικά σκληρά φύλλα. Είναι χαμηλό σε θερμίδες. Είναι τόσο δημοφιλές πια κυρίως λόγω της χρήσης του στην vegan κουζίνα που υπολογίζεται ότι στις Η.Π.Α μεταξύ του 2012-2016 αυξήθηκε η παραγωγή του κατά 63%.

Σε πολλά πιάτα λειτουργεί σαν υποκατάστατο ρυζιού (εάν το χτυπήσουμε στο μούλτι μας δίνει αυτήν την υφή), αλλά χρησιμοποιείται και σαν βάση, αντί ζύμης, σε αρκετές παρασκευές.

Το κουνουπίδι είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και συντελεί στην πρόληψη του καρκίνου. To να μαγειρεύουμε σωστά το κουνουπίδι είναι σημαντικό προκειμένου να επωφεληθούμε στο μέγιστο από αυτό. Το κουνουπίδι έχει την τάση να αναδύει μια ιδιάζουσα οσμή θείου όταν θερμαίνεται και μάλιστα, όσο πιο πολύ μαγειρεύεται, τόσο πιο έντονη είναι η οσμή αυτή. Για να την αποφύγουμε ελαττώνουμε τον χρόνο μαγειρέματος και έτσι εμποδίζουμε την απώλεια των θρεπτικών συστατικών του.

 

Κοινοποίηση

Σούπα κουνουπίδι με αμύγδαλα