Σπανακόπιτα με σπιτικό φύλλο ολικής

Σπανακόπιτα με σπιτικό φύλλο ολικής

Print Friendly, PDF & Email

Υπάρχει κανένας που δεν του αρέσει μια λαχταριστή σπανακοτυρόπιτα που μόλις βγήκε από τον φούρνο; Πόσο μάλλον όταν είναι μια σπανακόπιτα ολικής; Φυσικά την κάνουμε μόνο με ελαιόλαδο και τυρί φέτα. Αν θέλουμε να μειώσουμε τα λιπαρά χρησιμοποιούμε λευκό τυρί χαμηλών λιπαρών.

Η σπανακόπιτα είναι η πίτα που έχει ξεπεράσει τα σύνορα της χώρας και είναι συνώνυμη της ελληνικής κουζίνας, παρέα με το μουσακά, την ελληνική σαλάτα, το σουβλάκι και το τζατζίκι. Η σπανακόπιτα, και γενικότερα οι πίτες, είναι μεγάλο γαστρονομικό κεφάλαιο για τους Έλληνες. Είναι ένα φαγητό με το οποίο μεγαλώσαμε. Σχεδόν όλοι μας έχουμε μνήμες από τη μυρωδιά μιας φρεσκοψημένης πίτας που μας περιμένει στο τραπέζι ζεστή ζεστή. Μιας πίτας με φύλλο ανοιγμένο στο σπίτι.

Έχουμε φάει πολλές εκτελέσεις σπανακόπιτας σε σπιτικές κουζίνες, άλλες με σπιτικό φύλλο, άλλες με έτοιμο. Η δικιά μας γίνεται με αλεύρι ολικής 60% και λευκό αλεύρι 40%. Μπορείτε να κάνετε το φύλλο σας με όποια αναλογία αλευριού θέλετε.

Κάποιοι από μας αγαπούν πολύ τη σπανακόπιτα (όπως και ο Ομπάμα). Και τη δοκιμάζουμε με κάθε μορφή της. Η σπανακόπιτα ολικής με σπιτικό φύλλο που προτείνουμε έχει λιγότερα λιπαρά από τα συνηθισμένα.

Για τους λάτρεις της σπανακόπιτας προτείνουμε μια γρήγορη και εύκολη λύση: σπανακόπιτα σε τορτίγια.

Σπανακόπιτα με σπιτικό φύλλο ολικής