Εύκολα σοκολατάκια με 4 υλικά

Print Friendly, PDF & Email
Υπάρχει κάποιος που θα αρνηθεί ένα σοκολατάκι; Και αφού οι χρόνοι όλων είναι πιεσμένοι, ετοιμάζουμε εύκολα σοκολατάκια με 4 υλικά και άρωμα πορτοκαλιού που θα εντυπωσιάσουν.
Η σοκολάτα ταιριάζει πολύ με το ταχίνι και δίνει μια βελούδινη υφή. Από την άλλη, έχουμε το συνδυασμό της σοκολάτας με το πορτοκάλι σε μια all time classic εκδοχή.
Με τον όρο σοκολάτα περιγράφεται μία σειρά από προϊόντα που έχουν ως βασικό συστατικό το κακάο.
Οι Αζτέκοι φαίνεται να χρησιμοποίησαν πρώτη τον καρπό του κακαόδενδρου, τους οποίους έτριβαν, έπαιρνα τη σκόνη που έβγαινε από αυτούς και έφτιαχναν ένα ρόφημα σοκολάτας. Η πρώτη στέρεη μορφή σοκολάτας εμφανίστηκε στο Λονδίνο το 1674.
Πάντα μπορούμε να απολαύσουμε λίγο σοκολάτα, ακόμα και αν προσπαθούμε να διατηρήσουμε μια υγιεινή διατροφή. Απλώς συνετό είναι να απολαμβάνουμε σοκολάτα με μέτρο. Και καλό να έχουμε στο νου μας ότι και η μαύρη σοκολάτα παρέχει αρκετές θερμίδες, μια και συνήθως περιέχει ζάχαρη (ελέγχουμε τις ετικέτες). Επίσης επειδή οι περισσότερες θερμίδες στη σοκολάτα προέρχονται από λιπαρές ουσίες (την κακαόμαζα), ακόμα και οι σοκολάτες χωρίς ζάχαρη είναι πλούσιες σε θερμίδες. Πάντως οι σοκολάτες χωρίς ζάχαρη (με στέβια ή μαλτιτόλη) μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα διατροφής των διαβητικών. Διαβάστε και το άρθρο μας: Σοκολάτα και δίαιτα: Μια σχέση αγάπης και μίσους.
Τα εύκολα σοκολατάκια με 4 υλικά θα σας αποζημιώσουν.

Κοινοποίηση

εύκολα σοκολατάκιαεύκολα σοκολατάκιαεύκολα σοκολατάκιαεύκολα σοκολατάκιαΕύκολα σοκολατάκια με 4 υλικά