Κοτόπουλο καπρέζε

Print Friendly, PDF & Email

Η ιδέα για το κοτόπουλο καπρέζε προήλθε από τη σαλάτα καπρέζε. Συνδυάζει το άπαχο στήθος κοτόπουλου με ντοματίνια και μοτσαρέλα. Έτσι αποκτά γευστικό ενδιαφέρον το στήθος κοτόπουλου και γίνεται μαλακό.

Η σαλάτα  καπρέζε είναι πιάτο της παραδοσιακής ιταλικής κουζίνας. Η καταγωγή της είναι από το Κάπρι. Είναι φτιαγμένη από απλά υλικά, συνδυασμένα αριστοτεχνικά μεταξύ τους. Κατεξοχήν καλοκαιρινό πιάτο, βασικά συστατικά του είναι η μοτσαρέλα (κατά προτίμηση από βουβαλίσιο γάλα – mozzarella di bufala), η ντομάτα και ο βασιλικός. Αλάτι, λάδι και λίγη ρίγανη ολοκληρώνουν αυτό το πιάτο που τα χρώματά του παραπέμπουν στην ιταλική σημαία.

Το κοτόπουλο είναι πηγή πρωτεΐνης, αλλά ποιο κομμάτι να επιλέξουμε; Όταν προσπαθούμε να χάσουμε βάρος, τότε το στήθος κοτόπουλου είναι το καλύτερο κομμάτι. Είναι το πιο άπαχο μέρος του κοτόπουλου, που σημαίνει ότι έχει τις λιγότερες θερμίδες, αλλά την περισσότερη πρωτεΐνη. Τα άτομα που θέλουν να διατηρήσουν τη μυϊκή τους μάζα ή σε ανάρρωση  μπορεί να επωφεληθούν από την κατανάλωση του στήθους. Περιέχει τις περισσότερες πρωτεΐνες κατά βάρος, που είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας για αυτούς.

Η μοτσαρέλα είναι είδος ημίσκληρου τυριού με χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, μόλις 15%. Υπάρχει μάλιστα στην ελληνική αγορά και επώνυμη μοτσαρέλα με 8,5% λιπαρά. Η μοτσαρέλα εξαιρετική πηγή ασβεστίου. Μπορεί να «ελαφρύνει» πιάτα, που συνήθως είναι «βαρύτερα», είτε γευστικά, είτε θερμιδικά. Έτσι μπορεί να συνοδεύσει άριστα το κοτόπουλο καπρέζε, τα ζυμαρικά ολικής,  καθώς και σαλάτες, με λιγότερες θερμίδες! Μια εξαιρετική επιλογή είναι η σαλάτα με κολοκύθα, φακές beluga και κινόα.

Κοινοποίηση

κοτόπουλο καπρέζεκοτόπουλο καπρέζεκοτόπουλο καπρέζεκοτόπουλο καπρέζεκοτόπουλο καπρέζε