Μελιτζάνες με σάλτσα ντομάτας και κατσικίσιο τυρί

Μελιτζάνες με σάλτσα ντομάτας και κατσικίσιο τυρί

Μελιτζάνες με σάλτσα ντομάτας και κατσικίσιο τυρί

Οι μελιτζάνες με σάλτσα ντομάτας και κατσικίσιο τυρί είναι ένας ελαφρύς μεζές, καλοκαιρινός για να συνοδεύσει ένα ουζάκι. Αν μάλιστα επιλέξουμε λευκό τυρί χαμηλών λιπαρών γίνεται ακόμα πιο ελαφρύς. Φυσικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και τυρί φέτα.

 Δυο λόγια για τη διατροφική αξία

Μαζί με το ανθότυρο και την μυζήθρα, το κατσικίσιο τυρί είναι από τα τυριά με τα χαμηλότερα λιπαρά, περίπου 20-25%, ενώ το ποσοστό των κίτρινων τυριών φτάνει το 40%. Επιπλέον, καλό είναι να πλένεται πριν καταναλωθεί, ώστε να αφαιρείται το νάτριο από την άλμη. Η αλήθεια είναι ότι το τυρί μπορεί να αποτελέσει τμήμα μιας ισορροπημένης διατροφής αρκεί να επιλέγουμε τον κατάλληλο τύπο και φυσικά να καταναλώνεται σε λογικές ποσότητες.

Η σάλτσα ντομάτας είναι πηγή λυκοπένιου, ενός αντιοξειδωτικού που προστατεύει από πολλές μορφές καρκίνου.

Για τις μελιτζάνες με σάλτσα ντομάτας και κατσικίσιο τυρί διαλέγουμε μελιτζάνες με ζωηρή, λαμπερή φλούδα, χωρίς αποχρωματισμούς, κοψίματα ή χτυπήματα που συνήθως υποδηλώνουν ότι η σάρκα από κάτω έχει καταστραφεί και ενδεχομένως αποσυντεθεί. Το στέλεχος και το καπάκι στην κορυφή της μελιτζάνας πρέπει επίσης να μην παρουσιάζουν αποχρωματισμό. Προτιμήστε αυτές που είναι σχετικά βαριές για το μέγεθός τους. Αποθηκεύστε τις ολόκληρες σε μια πλαστική σακούλα στο ψυγείο για λίγες μέρες.

Για τους λάτρεις της μελιτζάνας προτείνουμε και τα πιτσάκια μελιτζάνας.

Μελιτζάνες με σάλτσα ντομάτας και κατσικίσιο τυρίΜελιτζάνες με σάλτσα ντομάτας και κατσικίσιο τυρίΜελιτζάνες με σάλτσα ντομάτας και κατσικίσιο τυρί