Μεξικάνικο κοτόπουλο

Print Friendly, PDF & Email

Το μεξικάνικο κοτόπουλο είναι πικάντικο και υγιεινό. Πικάντικο χάρη στο τσίλι, υγιεινό γιατί περιέχει πολλές φυτικές ίνες.

Μια από τις πιο διαδεδομένες και αγαπημένες κουζίνες παγκοσμίως, είναι η εύγευστη και πλούσια Μεξικάνικη κουζίνα!

Βασίζεται σε φυσικά, αγνά συστατικά και είναι ευρέως γνωστή για το ιδιαίτερο μείγμα γεύσεων, τη ποικιλία των συστατικών και των καρυκευμάτων, καθώς και τον πολύχρωμο στολισμό των πιάτων της.

Η συγκεκριμένη μαγειρική βασίζεται στις παλιές παραδοσιακές διατροφικές συνήθειες των Αζτέκων και των Μάγια και τις διατροφικές τάσεις που έφεραν οι Ισπανοί άποικοι.

Αργότερα ήρθαν νέες επιρροές, οπότε η Μεξικάνικη διατροφή περιλαμβάνει και μια μεγάλη ποικιλία πιάτων. Είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα της μείξης της προ-κολομβιανής, ισπανικής, γαλλικής και της  αμερικανικής κουλτούρας.

Το καλαμπόκι και τα φασόλια είναι τα δυο κύρια παραδοσιακά προϊόντα της χώρας και η χρήση τους είναι ευρεία.

Άλλα συστατικά που χρησιμοποιούνται  στις Μεξικάνικες συνταγές είναι οι πιπεριές, οι ντομάτες, το ρύζι, το τσίλι και το αβοκάντο.

Τα βασικά της πιάτα απαρτίζονται απο τορτίγιας, (καλαμποκένιες πίτες), που γεμίζονται με διάφορα υλικά. Ανάλογα με τα υλικά που μπαίνουν, ονομάζονται τάκος, κεσαδίγιας, φαγίτας, , ταμάλες κλπ. Φυσικά δεν θα μπορούσε να απουσιάζει το τσίλι κον κάρνε, ένα πραγματικά καυτερό πιάτο με βάση τον κιμά και τα φασόλια, που συνοδεύεται με ρύζι.

Το μεξικάνικο κοτόπουλο συνδυάζεται με τις σπιτικές τορτίγιες ολικής και το γουακαμόλε για να ετοιμάσουμε ένα δείπνο για φίλους.

Κοινοποίηση

μεξικάνικο κοτόπουλομεξικανικο κοτόπουλο