Σπιτικός γύρος κοτόπουλου

Print Friendly, PDF & Email

Σπιτικός γύρος κοτόπουλου γίνεται; Φυσικά και γίνεται, αν χρησιμοποιήσουμε τα κατάλληλα μπαχαρικά. Ψήνουμε τον σπιτικό γύρο κοτόπουλου  στον φούρνο στον αέρα, στο γκριλ ή σε αντικολλητικό σχαροτήγανο ή ακόμα και  σε εξωτερική ψησταριά.

Το πιο σημαντικό είναι να μαρινάρουμε καλά το κοτόπουλο. Αν το μαρινάρουμε όλο το βράδυ ακόμα καλύτερα. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος το παρακολουθούμε και το γυρνάμε τακτικά.

Επίσης στον φούρνο στον αέρα ψήνουμε τις πατάτες και έτσι γίνονται σαν ¨τηγανητές”. Είναι σημαντικό να είναι στεγνές, κομμένες λεπτές και σε μονή στρώση.

Αν παρακολουθούμε στενά τα ταψιά μας μπορούμε να ψήνουμε το κοτόπουλο και τις πατάτες. Πρέπει όμως να γνωρίζουμε τις ιδιαιτερότητες του φούρνου μας.

Αντί για σως γιαουρτιού μπορούμε να βάλουμε μουστάρδα ή  τζατζίκι χαμηλών λιπαρών.

Τυλίγουμε τον γύρο σε τορτίγια, απλή ή ολικής. Συνήθως η τορτίγια έχει λιγότερα λιπαρά και θερμίδες από την πίτα για σουβλάκι (ακόμα και αν αυτή είναι ολικής).

Ο σπιτικός γύρος κοτόπουλου φυσικά ταιριάζει και με σπιτικές τορτίγιες ολικής.

Η πίτα γύρος είναι το πιο αγαπημένο Ελληνικό γρήγορο φαγητό. Πρέπει να σημειώσουμε ότι η ποιότητα των υλικών μπορεί να μειώσει (λίγο) ή να αυξήσει (αρκετά) τις θερμίδες που έχει μια πίτα γύρο. Σημαντικοί παράγοντες είναι αν τηγανίστηκαν οι πατάτες και πόσο λίπος περιέχει το κρέας που χρησιμοποιήθηκε, καθώς και ο τύπος και η ποσότητα της σως.

Κοινοποίηση

γύρος κοτόπουλουγύρος κοτόπουλουγύρος κοτόπουλουγύρος κοτόπουλου