Μακαρόνια κολοκυθιού με γαρίδες

Print Friendly, PDF & Email

Ιδιαίτερο πιάτο τα μακαρόνια κολοκυθιού με γαρίδες. Είναι ένας τρόπος να μειώσουμε τους υδατάνθρακες στο πιάτο μας, ιδίως αν ακολουθούμε ένα πρόγραμμα διατροφής.

Τα μακαρόνια κολοκυθιού λέγονται και zoodles από το zucchini = κολοκυθάκι και τα noodles. Παρασκευάζονται με spiralizer, ειδικό εργαλείο που κόβει τα κολοκυθάκια σε σχήμα σπαγγέτι. Έχουν ελάχιστες θερμίδες και εδώ συνδυάζονται με γαρίδες.

Οι γαρίδες και τα υπόλοιπα οστρακοειδή περιέχουν χοληστερόλη. Περιέχουν και κάποιες ποσότητες λιπαρών ωμέγα-3, υγιεινών για την καρδιά, αν και μικρότερες  από ό, τι τα ψάρια.

Τα οστρακοειδή είναι μια καλή εναλλακτική λύση για το κόκκινο κρέας. Μια μερίδα 100 γρ. παρέχει την ίδια ποσότητα πρωτεΐνης με την ίδια μερίδα 90% άπαχου μοσχαρίσιου κρέατος, αλλά με πολύ λιγότερο κορεσμένο λίπος. Ορισμένα θαλασσινά, όπως οι γαρίδες, έχουν περισσότερη χοληστερόλη από το κόκκινο κρέας, αλλά η χοληστερόλη από τις γαρίδες έχει μικρή επίδραση στα επίπεδα χοληστερόλης στην κυκλοφορία του αίματος. Τα στρείδια και τα μύδια έχουν τα περισσότερα λιπαρά ωμέγα-3, αλλά όχι τόσο πολύ όσο ο σολομός.

Αν μας αρέσουν οι γαρίδες και τα υπόλοιπα θαλασσινά, αλλά έχουμε πρόβλημα με τη χοληστερόλη υπάρχει λύση. Αρκεί να μην τρώμε τηγανητά ή βουτηγμένα σε βούτυρο.

Αν μας άρεσαν με τα μακαρόνια κολοκυθιού με γαρίδες μπορούμε να δοκιμάσουμε και γαρίδες με μπρόκολο στο γουόκ.

Κοινοποίηση

Μακαρόνια κολοκυθιού με γαρίδεςΜακαρόνια κολοκυθιού με γαρίδεςΜακαρόνια κολοκυθιού με γαρίδες