Ντρέσινγκ με αβοκάντο

Print Friendly, PDF & Email

Αυτό το ντρέσινγκ με αβοκάντο για σαλάτες , γίνεται προκλητικό τόσο από το χρώμα του, όσο και από το διακριτικό άρωμα από τα βότανα.

Ταιριάζει με τις ντομάτες, το αγγουράκι, τις πράσινες σαλάτες, το λάχανο σαλάτα ή ψιλοκομμένο κοτόπουλο. Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν ντιπ για λαχανικά όπως καρότα, σέλερι ή πιπεριές. Θα έλεγα ότι ταιριάζει με όλες τις σαλάτες! Αντικαθιστά επίσης τη μαγιονέζα στα σάντουιτς ή τα wraps.

Με τον όρο ντρέσινγκ στην μαγειρική ονομάζουμε μια κρύα σάλτσα που προορίζεται για τις σαλάτες, που ντύνει (dress, dressing) τις σαλάτες.

Δυο λόγια για την διατροφική αξία του αβοκάντο

Το αβοκάντο είναι ένα μάλλον μοναδικό φρούτο. Ενώ τα περισσότερα φρούτα αποτελούνται κυρίως από υδατάνθρακες, το αβοκάντο έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ωφέλιμα λιπαρά. Παρέχει φυτικές ίνες και διάφορα σημαντικά θρεπτικά συστατικά, όπως το κάλιο.

Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση αβοκάντο μπορεί να βελτιώσει παράγοντες κινδύνου καρδιακών παθήσεων όπως ολική, «κακή» LDL και «καλή» HDL χοληστερόλη, καθώς και τριγλυκερίδια αίματος.

Τα αβοκάντο έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά, όπως η λουτεΐνη και η ζεαξανθίνη. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά είναι πολύ σημαντικά για την υγεία των ματιών.  Εάν αγαπάτε το αβοκάντο  πέρα από το ντρέσινγκ με αβοκάντο προτείνουμε να δοκιμάσετε και  την κοτοσαλάτα με αβοκάντο low carb.

 

 

Κοινοποίηση

dressing αβοκάντο