Λαχανοσαλάτα με μήλο και καρύδια

Print Friendly, PDF & Email

Όλος ο χειμώνας σε ένα πιάτο με αυτή τη λαχανοσαλάτα με μήλο. Προσθέτουμε και καρύδια για πιο γεμάτη γεύση και συνδυάζουμε μέλι και μηλόξυδο στο ντρέσινγκ.

Λάχανο αφράτο, λάχανο κόκκινο, λάχανο κατσαρό, λάχανο κινέζικο, λαχανάκια Βρυξελλών. Το λάχανο καλλιεργήθηκε αρχικά στις περιοχές της Ασίας και μεταφέρθηκε στην Ευρώπη το 600 π.Χ. Οι διάφορες ποικιλίες αναπτύχθηκαν με την πάροδο των χρόνων. Οι Έλληνες και οι Ρωμαίοι χρησιμοποιούσαν το λάχανο κυρίως για την ανακούφιση τους από την ουρική αρθρίτιδα, τους  πονοκεφάλους. Αν και δεν είναι ξεκάθαρο το πότε και το πού εμφανίστηκε το λάχανο που γνωρίζουμε σήμερα, η καλλιέργειά του εξαπλώθηκε σε όλη τη Βόρεια Ευρώπη. Οι Ιταλοί ανέπτυξαν το Savoy λάχανο. Η Ρωσία, η Πολωνία, η Κίνα και η Ιαπωνία είναι μερικές από τους κορυφαίες παραγωγικές χώρες του λάχανου σήμερα. Στην Ελλάδα καλλιεργούνται κυρίως άσπρες φθινοπωρινές ποικιλίες λάχανου.

Ποιο λάχανο πρέπει να επιλέξουμε;

Αν θέλουμε  να αγοράσουμε λάχανο για σαλάτα, πρέπει να είναι σφιχτό  και τρυφερό. Αν πάλι το θέλουμε για ντολμάδες, πρέπει να είναι πιο χαλαρό και μεγαλύτερου μεγέθους. Για παράδειγμα διαλέγουμε λάχανο μεγάλο και χαλαρό, αν θέλουμε να κάνουμε λαχανοντολμάδες ατύλιχτους.

Η λαχανοσαλάτα με μήλο συνοδεύει ιδανικά χοιρινό κρέας ή μοσχάρι. Δοκιμάστε τη δίπλα σε χοιρινό μπούτι με σως βερίκοκο.

Κοινοποίηση

λαχανοσαλάτα με μήλο και γραβιέρα