Τηγανίτες ολικής της Λίλης

Print Friendly, PDF & Email

Ποιος δεν αγαπάει τις τηγανίτες; Αυτές οι τηγανίτες ολικής της Λίλης γίνονται με αλεύρι ολικής σε ανάμιξη με το κλασικό αλεύρι για να συνδυάζουν τις φυτικές ίνες με τη γεύση που προτιμούν τα παιδιά. Η φίλη μας η Λίλη μαγειρεύει εξαιρετικά και καθώς είναι μητέρα 3 παιδιών μας δίνει τις υγιεινές συνταγές της που αγαπούν και τα παιδιά.

Δεν χρειάζονται βούτυρο ή αβγά για να γίνουν, μόνο ελάχιστο ελαιόλαδο. Μπορούμε να τις κάνουμε και μόνο με αλεύρι ολικής, γίνονται εξίσου νόστιμες. Το αλεύρι ολικής είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες.  Οι φυτικές ίνες είναι αν και δεν απορροφώνται από τον οργανισμό μας έχουν σημαντικά οφέλη κυρίως για την καρδιά.  Βοηθούν στη ρύθμιση του διαβήτη και προλαμβάνουν την παχυσαρκία. Το κυριότερο προλαμβάνουν τον καρκίνο παχέος εντέρου. Περισσότερα στο άρθρο μας : Προϊόντα ολικής άλεσης: Γιατί να τα προτιμήσω;

Μπορούμε να κάνουμε τις τηγανίτες αλμυρές με ρίγανη, ακόμα και ελιές σε φέτες.  Αν τις κάνουμε γλυκιές μπορούμε να προσθέσουμε κανέλα στη ζύμη και να τις συνοδεύσουμε με καρύδια και μπανάνα σε φέτες.

Οι τηγανίτες ολικής της Λίλης μπορούν να συνοδευτούν με μέλι, σιρόπι σφενδάμου ή γλυκό του κουταλιού βύσσινο. Μπορούμε να παραλείψουμε το τυρί και προσθέσουμε λίγη κανέλα.

Αν μας άρεσαν οι τηγανίτες ολικής μπορούμε να δοκιμάσουμε και τις κρέπες ολικής με σοκολάτα και μπανάνα.

Κοινοποίηση