Κρέπες ολικής με σοκολάτα και μπανάνα

Print Friendly, PDF & Email

 

Για τις κρέπες ολικής με σοκολάτα και μπανάνα χρησιμοποιούμε αλεύρι ολικής άλεσης.  Επειδή μικροί μεγάλοι αγαπούν τη σοκολάτα τις γεμίζουμε με ταχίνι κακάο καθώς και μπανάνα και σερβίρουμε με καρύδια.

Οι μπανάνες είναι ίσως τα πιο δημοφιλή φρούτα στον πλανήτη. Υπάρχουν πολλοί τύποι μπανάνας που διαφέρουν στο μέγεθος, το χρώμα και το σχήμα. Η πιο διαδεδομένη ωστόσο είναι η κίτρινη μπανάνα που πρασινίζει όταν είναι άγουρη. Ανάμεσα στα σημαντικά συστατικά που περιέχουν είναι: το κάλιο, η βιταμίνη Β6, η βιταμίνη C, το μαγνήσιο, ο χαλκός, το μαγγάνιο, οι υδατάνθρακες, οι φυτικές ίνες, οι πρωτεΐνες και τα λιπαρά. Κάθε μπανάνα περιέχει περίπου 125 θερμίδες, λίγες πρωτεΐνες και σχεδόν καθόλου λίπος. Οι υδατάνθρακες στις άγουρες μπανάνες περιέχουν κυρίως άμυλο και καθώς η μπανάνα ωριμάζει, μετατρέπεται σε ζάχαρη (γλυκόζη, φρουκτόζη και σουκρόζη).

Οι μπανάνες είναι πλούσιες σε μια φυτική ίνα που λέγεται πηκτίνη, στην οποία οφείλουν και τη δομή τους. Τόσο η πηκτίνη όσο και το άμυλο της μπανάνας ρυθμίζουν τα επίπεδα του σακχάρου μετά τα γεύματα και μειώνουν την όρεξη αδειάζοντας σταδιακά το στομάχι. Επίσης, έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη (περίπου 30) που μας δείχνει πόσο γρήγορα τα τρόφιμα ανεβάζουν τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Πάντως οι διαβητικοί πρέπει να τις καταναλώνουν με προσοχή.

Ιδανικό πρόχειρο γεύμα για παιδιά και αθλητές. Αλλά μπορούμε να κάνουμε και κρέπες ολικής με σοκολάτα και μπανάνα.

Κοινοποίηση

Κρέπες ολικής με σοκολάτα και μπανάναΚρέπες ολικής με σοκολάτα και μπανάναΚρέπες ολικής με σοκολάτα και μπανάναΚρέπες ολικής με σοκολάτα και μπανάναΚρέπες ολικής με σοκολάτα και μπανάναΚρέπες ολικής με σοκολάτα και μπανάνα