Εύκολη μους φράουλας

Print Friendly, PDF & Email

Μια εύκολη μους φράουλας με τρία μόνο υλικά.  Εύκολο και γρήγορο κρεμώδες επιδόρπιο  χωρίς ζελατίνη,  χωρίς ψήσιμο ιδανικό για κάθε περίσταση.

Η φράουλα (Fragaria ananassa) προέρχεται από την Ευρώπη τον 18ο αιώνα.

Είναι φρούτο με λίγες θερμίδες και με μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης C και μαγγανίου.  Περιέχουν επίσης σημαντικές ποσότητες φολικού οξέος (βιταμίνη Β9) και καλίου.

Οι φράουλες είναι πολύ πλούσιες σε αντιοξειδωτικά και ίνες, οι οποίες μπορεί να έχουν οφέλη για την υγεία της καρδιάς. Σύμφωνα δε με έρευνες διαπιστώθηκε ότι βοηθάνε στον περιορισμό απώλειας μνήμης. Δεν έχουν πολλές θερμίδες ούτε αυξάνουν ιδιαίτερα το σάκχαρο. Έτσι οι διαβητικοί μπορούν να τις καταναλώνουν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής.

Συνήθως καταναλώνονται ωμές και φρέσκες  και χρησιμοποιούνται  σε μια μεγάλη ποικιλία από μαρμελάδες, ζελέ και επιδόρπια. Η εποχή τους είναι η άνοιξη αλλά υπάρχουν και κατεψυγμένες, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη ζαχαροπλαστική όλο το χρόνο.

Το μόνο αρνητικό τους είναι ότι μπορεί να προκαλέσουν αλλεργία, κυρίως στα μικρά παιδιά. Συνήθως εμφανίζεται  με ήπια συμπτώματα όπως φαγούρα ή μυρμήγκιασμα στο στόμα και  κνίδωση.

Η ημερήσια προτεινόμενη δόση είναι 8 φράουλες .

Με την εύκολη μους φράουλας παίρνουμε την απαιτούμενη ημερήσια δόση και παράλληλα απολαμβάνουμε ένα δροσιστικό και ελαφρύ επιδόρπιο. Για κάτι αντίστοιχο μπορούμε να δοκιμάσουμε  και το frozen yogurt με φράουλα

Κοινοποίηση

εύκολη μους φράουλας