Κεφτεδάκια με φακές, καρύδια και ηλιόσπορους

Print Friendly, PDF & Email

Αν θέλουμε να αποφύγουμε το κρέας αυτά τα κεφτεδάκια με φακές είναι η τέλεια λύση. Δεν υστερούν καθόλου σε γεύση σε σχέση με τα κανονικά και είναι συνδυασμός υπερτροφών: όσπρια, καρύδια, ηλιόσποροι.

Σίγουρα το τηγάνισμα αυξάνει τις θερμίδες αυτού του πιάτου, αλλά και τη νοστιμιά του. Το ελαιόλαδο θεωρείται το καλύτερης ποιότητας λάδι και ο καλύτερος τρόπος για να πάρουμε τα θρεπτικά συστατικά του είναι να το φάμε ωμό ή να το προσθέσουμε στο τέλος του μαγειρέματος. Εννοείται όμως πως μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε στο τηγάνισμα, καθώς εξακολουθεί να υπερέχει χάρη στα φυσικά του χαρακτηριστικά.

Πάντως αν θέλουμε μπορούμε να ψήσουμε τα κεφτεδάκια μας στον φούρνο  στους 200 βαθμούς στον αέρα, σε αντικολλητικό χαρτί.

Οι μεγάλες ποσότητες φυτικών ινών (διαλυτών και αδιάλυτων) που περιέχουν οι φακές βοηθούν στην καλή λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος και στην αυξημένη αίσθηση κορεσμού. Οι φακές συμβάλλουν στη μείωση της χοληστερόλης λόγω των φυτικών ινών τους. Επίσης έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε μαγνήσιο και κάλιο τα οποία βοηθούν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Οι αδιάλυτες φυτικές ίνες μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης δυσκοιλιότητας και  καρκίνου του παχέος εντέρου. Οι φυτικές πρωτεΐνες που περιέχονται στις φακές είναι πλούσιες σε όλα τα αμινοξέα, εκτός από τη μεθειονίνη.

Τα κεφτεδάκια με φακές θυμίζουν τα αγαπημένα μας φαλάφελ και συνδυάζονται με τζατζίκι χαμηλών λιπαρών.

Κοινοποίηση

κεφτέδες με φακέςκεφτέδες με φακέςκεφτέδες με φακές