Μαρμελάδα με κολοκύθα και τζίντζερ

Print Friendly, PDF & Email

Έτσι όπως η άμαξα της Σταχτοπούτας μεταμορφώθηκε σε  κολοκύθα μετά τις 12, έτσι κι η κολοκύθα μεταμορφώνεται σε  άπειρες γλυκές και αλμυρές συνταγές, ευτυχώς χωρίς χρονικούς περιορισμούς. Η μαρμελάδα με κολοκύθα και τζίντζερ είναι πρωτότυπη και συνδυάζεται τέλεια με τυριά αλλά και σαν επικάλυψη σε μπισκότα .

Οι κολοκύθες εμφανίζονται στα τέλη Αυγούστου και μπορούμε να τις βρούμε ως τα τέλη Μάρτη. Η ολόκληρη κολοκύθα μπορεί να διατηρηθεί ως και 1 χρόνο, σε δροσερό μέρος και μακριά από τον ήλιο. Την κόβουμε και την καθαρίζουμε όπως  ένα μεγάλο πεπόνι. Κομμένη, διατηρείται στο  ψυγείο σε κλειστό δοχείο για περίπου μία εβδομάδα και στην κατάψυξη για 1 χρόνο.

Η κολοκύθα ταιριάζει πολύ με το κύμινο, το μοσχοκάρυδο, το κάρι, το τριμμένο μπαχάρι, την κανέλα, τον κουρκουμά, τον δυόσμο, τον μαϊντανό, τον άνηθο, τις  σταφίδες, το φρέσκο τζίντζερ και το τζίντζερ σε σκόνη.

Αφήνουμε την φαντασία μας ελεύθερη και προσθέτουμε στην μαρμελάδα με κολοκύθα και τζίντζερ τα μπαχαρικά που αγαπάμε.

Η κολοκύθα είναι μια εξαιρετική πηγή καλίου και βήτα-καροτενίου, το οποίο είναι ένα καροτενοειδές που μετατρέπεται σε βιταμίνη Α. Περιέχει επίσης ασβέστιο, μαγνήσιο, μαγγάνιο, καθώς και βιταμίνες Ε και C.   Η κολοκύθα είναι επίσης μία από τις καλύτερες πηγές λουτεΐνης και ζεαξανθίνης. Αυτές οι ενώσεις είναι απαραίτητες για την υγεία των ματιών καθώς συνδέονται με χαμηλότερο κίνδυνο για τον εκφυλισμό της ωχράς κηλίδας και του καταρράκτη.

Κοινοποίηση