Μπρουσκέτες με ανθότυρο, σταφύλι και κουκουνάρι

Print Friendly, PDF & Email

Μπρουσκέτες  με ανθότυρο και σταφύλι με κουκουνάρι και δενδρολίβανο. Την ιδέα την πήραμε περνώντας από το Miafeta  Fetabar στη Θεσσαλονίκη.  Τι να πρωτοδιαλέξεις; Επιλέξαμε το βιολογικό ανθότυρο  Kourellas. Δημιουργήσαμε ένα ορεκτικό ή συνοδευτικό για το κρασί ή σνακ υγιεινό και νόστιμο. Οι μπρουσκέτες με ανθότυρο και σταφύλι συνδυάζουν το ψωμί ολικής άλεσης, το ελαιόλαδο, το σταφύλι και το ανθότυρο Kourellas. Υλικά ελληνικά, που προσφέρουν στον οργανισμό βιταμίνες, ωφέλιμα λιπαρά και αντιοξειδωτικά.

Στο γαλακτοκομείο της οικογένειας Κουρέλλα, το ανθότυρο φτιάχνεται για μια «αυθεντική συνταγή τόσο παλιά όσο οι λόφοι όπου τα κοπάδια μας περιφέρονται.» Χρησιμοποιείται παραδοσιακά για γλυκιές ή αλμυρές πίτες, αυτό το απαλό λευκό τυρί είναι λεπτό, ελαφρύ και ευπροσάρμοστο. Μπορεί να απλωθεί σε κουλούρι, μαζί με ψητά λαχανικά. Συνοδεύεται με μέλι,  βατόμουρα ή  ξηρούς καρπούς για ένα νόστιμο επιδόρπιο με χαμηλά λιπαρά.

Μια και οι μπρουσκέτες είναι ιταλικό ορεκτικό, έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε ότι χρησιμοποιούν πολύ συχνά τυρί ρικότα. Από την άλλη όμως εμείς  έχουμε το ανθότυρο: ένα ελληνικό τυρί με χαμηλά λιπαρά που δεν προσθέτει πολλές θερμίδες στις παρασκευές μας. Είναι μαλακό, εύπεπτο, χαμηλό σε νάτριο και λιπαρά. Το ανθότυρο έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε χοληστερόλη. Επίσης είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, ασβέστιο, μαγνήσιο, φώσφορο, βιταμίνες Α, Ε και Β. ενώ μπορεί να προστεθεί εύκολα σε σαλάτες επιδόρπια, πιτάκια και γλυκά.

 

Κοινοποίηση

Μπρουσκέτες με ανθότυρο, σταφύλι και κουκουνάρι