Ντρέσινγκ για πράσινες σαλάτες με χυμό ροδιού

Print Friendly, PDF & Email

Πρωτότυπο και με υπέροχο χρώμα ντρέσινγκ με χυμό ροδιού για πράσινες σαλάτες. Σερβίρουμε με σπόρους ροδιού για περισσότερο χρώμα στις σαλάτες μας. Το ντρέσινγκ με χυμό ροδιού μπορεί να συνοδεύσει και ένα πιάτο με κοτόπουλο. Ο χυμός ροδιού θεωρείται superfood. Φυσικά μπορούμε να τον πίνουμε ως χυμό, αλλά με τη συνταγή μας τον προσθέτουμε και στα γεύματά μας.

Ο χυμός ροδιού έχει 75 θερμίδες και 16 γραμμάρια ζάχαρης σε μια μερίδα (½ φλιτζάνι). Αυτό όμως δεν είναι το ίδιο με τη ζάχαρη από τις “κενές θερμίδες” άλλων τροφίμων επειδή αυτή η φυσική ζάχαρη συνοδεύει και πολυάριθμες άλλες θρεπτικές ουσίες. Ωστόσο, εκεί όπου τα ρόδια πραγματικά ξεχωρίζουν είναι οι ισχυρές φυτικές ενώσεις, μερικές από τις οποίες έχουν σημαντικές φαρμακευτικές ιδιότητες. Πιο συγκεκριμένα, υπάρχουν δύο μοναδικές ουσίες στα ρόδια που ευθύνονται για τα περισσότερα από τα οφέλη που προσφέρουν για την υγεία. Οι πουνικαλαγίνες , εξαιρετικά ισχυρά αντιοξειδωτικά που βρίσκονται στο χυμό και τη φλούδα. Ο χυμός ροδιού έχει βρεθεί ότι έχει τρεις φορές την αντιοξειδωτική δράση του κόκκινου κρασιού και του πράσινου τσαγιού. Και επιπλέον, το πουνικικό οξύ, γνωστό και ως έλαιο των σπόρων του ροδιού, που είναι ένας τύπος συζευγμένου λινολεϊκού οξέος με ισχυρά βιολογικά αποτελέσματα.

Αν μας αρέσουν οι πράσινες σαλάτες δοκιμάζουμε και την πράσινη σαλάτα με μήλο και ταλαγάνι.

Κοινοποίηση

Ντρέσινγκ για πράσινες σαλάτες με χυμό ροδιούΝτρέσινγκ για πράσινες σαλάτες με χυμό ροδιούΝτρέσινγκ για πράσινες σαλάτες με χυμό ροδιού