Σαλάτα του σεφ light

Σαλάτα του σεφ light

Print Friendly, PDF & Email

Η σαλάτα του σεφ  θεωρείται ότι εφευρέθηκε από τον σεφ Victor Seydoux στη  Νέας Υόρκη. Προσπαθώντας να εξοικονομήσει χρήματα, άρχισε να βάζει μικρές φέτες κρέατος και τυριού σε σαλάτες για μερικούς από τους πελάτες του. Ήταν πρωτοπόρος ο σεφ στην οικονομία των τροφίμων.   Όταν οι πελάτες του άρχισαν να ζητούν τη σαλάτα τους με αυτόν τον τρόπο προστέθηκε στο μενού.

Υπάρχουν αρκετά τυριά με χαμηλά λιπαρά που κυκλοφορούν πλέον στην αγορά. Ένα τυρί με χαμηλότερα λιπαρά από τα συνηθισμένα δεν είναι απαραίτητα και ένα χαμηλοθερμιδικό προϊόν, που μπορούμε να καταναλώνουμε ελεύθερα. Έτσι για τα τυριά πρέπει να επισημάνουμε ότι αν εξαιρέσουμε το τυρί τύπου “cottage” που έχει μόνο 4% λιπαρά και είναι όντως διαιτητικό προϊόν.

Όλα τα άλλα τυριά, light και μη, απαιτούν προσοχή στην κατανάλωση τους, ειδικά από άτομα με υψηλό σωματικό βάρος ή πρόβλημα λιπιδίων, αφού μας δίνουν αρκετές θερμίδες και χοληστερίνη.
H  light μαγιονέζα είναι σίγουρα μια καλή λύση όταν θέλουμε να προσθέσουμε λίγη μαγιονέζα στο σάντουιτς ή στη τονοσαλάτα μας.  Επίσης υπάρχουν διάφορες κατηγορίες light μαγιονέζας (με λιγότερα, με 3% λιπαρά). Αν όμως βάλουμε διπλάσια ή μεγαλύτερη ποσότητα στο φαγητό μας επειδή είναι “λάϊτ”, τότε θα καταφέρουμε το αντίθετο από αυτό που επιδιώκουμε. Το αντίστοιχο ισχύει και για τα τυριά με χαμηλότερα (και όχι χαμηλά πάντα) λιπαρά.

Με το ντρέσινγκ με ανθότυρο και γιαούρτι που δημιουργήσαμε αποφεύγουμε ακόμα και τη μαγιονέζα με μειωμένα λιπαρά. Και πάντα χωρίς συμβιβασμούς στη γεύση, όπως και στο μπέργκερ με ψημένη γαλοπούλα και αβοκάντο.

,

Σαλάτα του σεφ light