Αχλάδια με βύσσινα ποσέ

Αχλάδια με βύσσινα ποσέ

Αχλάδια με βύσσινα ποσέ, μια πρωτότυπη συνταγή. Έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε τα αχλάδια ποσέ σκέτα. Τα αχλάδια ποσέ σε κρασί (ή Poire à la Beaujolais ) είναι ένα κλασικό γαλλικό επιδόρπιο. Προέρχεται από τις αμπελουργικές περιοχές της Βουργουνδίας και της Λυών. Οι Γάλλοι με αυτόν την παρασκευή βρήκαν τον τρόπο για να καταναλώνουν φρούτα που δεν ωρίμαζαν. Με αυτό τον τρόπο τα φρούτα δεν θα πήγαιναν χαμένα. Συνδύασαν αποφλοιωμένα αχλάδια  με κρασί και ένα μπουκέτο μπαχαρικά. Έτσι οι κάτοικοι της περιοχής κατάφεραν να μεγιστοποιήσουν τη σοδειά τους. Δημιούργησαν ένα πιάτο που αναδεικνύει τη φυσική γλυκύτητα του φρούτου με το αγαπημένο τους κρασί.

Αυτή η συνταγή, αχλάδια με βύσσινα ποσέ προσφέρει μια ζεστή επιλογή γλυκού για μια κρύα χειμωνιάτικη βραδιά ή μια κομψή πρόταση για brunch. Και φυσικά είναι ιδανικό επιδόρπιο για ένα Χριστουγεννιάτικο γεύμα.

Δυο λόγια για την διατροφική αξία

Τα αχλάδια είναι ιδιαίτερα πλούσια σε φυλλικό οξύ, βιταμίνη C, χαλκό και κάλιο. Είναι επίσης μια καλή πηγή αντιοξειδωτικών.

Επίσης είναι πλούσια σε  φυτικές ίνες, συμπεριλαμβανομένων των προβιοτικών, οι οποίες προωθούν την κανονικότητα του εντέρου, την ανακούφιση από τη δυσκοιλιότητα και την καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Για να προσλάβουμε  περισσότερες ίνες από το αχλάδι, το τρώμε με τη φλούδα, αφού το πλύνουμε πολύ καλά.