Μπισκότα αμαρέτι

Print Friendly, PDF & Email

Κλασικά ιταλικά μπισκότα αμαρέτι  με έντονο άρωμα πικραμύγδαλου και βάση τα ασπράδια αβγού.

Τραγανή κρούστα που συνδυάζεται με την τρυφερή υφή ενός κέικ.

Κατάγονται από την περιοχή Σαρόνο της Ιταλίας. Ένα νεαρό ζευγάρι εμπνεύστηκε τη συνταγή προς τιμήν του Καρδινάλιου του Μιλάνου,  όταν αυτός αποφάσισε να επισκεφθεί το Ιερό της Μπεάτα Βέρτζινε ντεΐ Μιράκολι στο Σαρόνο.

Γιατί προτιμούμε τα ασπράδια;

Τα ασπράδια των αβγών συχνά αναφέρονται ως η τέλεια πρωτεΐνη. Ένα ολόκληρο αβγό περιέχει 80 θερμίδες, 6 γραμμάρια πρωτεΐνης, 5 γραμμάρια λίπους, περίπου 200 mg χοληστερόλης και σχεδόν καθόλου υδατάνθρακες. Το ασπράδι του αβγού περιέχει περίπου 17 θερμίδες, 4 γραμμάρια πρωτεΐνης και καθόλου υδατάνθρακες, λίπος ή χοληστερόλη.
Το ασπράδι αβγού περιέχει γύρω στις 40 διαφορετικές πρωτεΐνες. Από αυτές,  η ωολευκωματίνη αποτελεί περίπου το 55% της πρωτεΐνης στο ασπράδι. Επίσης, η τρανσφερρίνη αποτελεί πάνω από το 10% της περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες και επιτρέπει την αποθήκευση του σιδήρου, ενώ παρέχει αντιμικροβιακές ιδιότητες. Το ωοβλεννοειδές είναι ένας άλλος τύπος πρωτεΐνης που αποτελεί λιγότερο από το 5% του ασπραδιού του αβγού, παρέχει την gel ιδιότητα του ασπραδιού, καθώς και αντιμικροβιακές ιδιότητες.

Η πρωτεΐνη στο ασπράδι του αυγού είναι πλούσια σε BCAAs και αργινίνη, καθώς και τα περιέχοντα θείο αμινοξέα, κυστεΐνη και μεθειονίνη. Αυτά τα αμινοξέα είναι κρίσιμης σημασίας για τη διατήρηση της δομής πολλών πρωτεϊνών. Παράδειγμα το κολλαγόνο, το οποίο χρειάζεται για τη διατήρηση της υγείας των αρθρώσεων και των επιπέδων ορισμένων ορμονών.

Για όσους αγαπάμε τα αμύγδαλα  και τα μπισκότα αμαρέτι ετοιμάζουμε  μια διαφορετική κρέμα αμυγδάλου

Κοινοποίηση

μπισκότα αμαρέτι