Τάρτα φράουλας χωρίς ζάχαρη

Τάρτα φράουλας χωρίς ζάχαρη

Αν θέλουμε ένα εύκολο γλυκό χωρίς ψήσιμο μια τάρτα φράουλας χωρίς ζάχαρη αποτελεί ένα υγιεινό και δροσιστικό καλοκαιρινό επιδόρπιο. Όμορφα χρώματα από τις φράουλες ή τα κόκκινα φρούτα σε συνδυασμό με μια διακριτική γλύκα από τους χουρμάδες.

Ας μιλήσουμε λίγο για τη διατροφική αξία:

Όπως όλοι οι ξηροί καρποί,  τα καρύδια περιέχουν καλά, υγιεινά λιπαρά (μονοακόρεστα και πολυακόρεστα) και μας προσφέρουν πολύτιμα λιπαρά οξέα ω-3. Επιπλέον, περιέχουν σίδηρο, σελήνιο, ασβέστιο, ψευδάργυρο, βιταμίνη Ε και βιταμίνες του συμπλέγματος Β.

Οι χουρμάδες αποτελούνται κατά 70% περίπου από φυσικά σάκχαρα, κυρίως φρουκτόζη και γλυκόζη σε ίση αναλογία, γεγονός που τα κάνει πλούσια πηγή ενέργειας. Το υπόλοιπο 20% καταλαμβάνεται από πρωτεΐνες, φυτικές ίνες. Πιο συγκεκριμένα, 100γρ χουρμάδων αποδίδουν περίπου 280 kcal, ενώ μπορούν να καλύψουν τουλάχιστον το 15% των ημερήσιων αναγκών μας στα παραπάνω μέταλλα.

Οι φράουλες είναι  φρούτο με λίγες θερμίδες και εξαιρετική πηγή βιταμίνης C και μαγγανίου.  Περιέχουν επίσης σημαντικές ποσότητες φολικού οξέος (βιταμίνη Β9) και καλίου. Είναι πολύ πλούσιες σε αντιοξειδωτικά και ίνες, οι οποίες μπορεί να έχουν οφέλη για την υγεία της καρδιάς. Σύμφωνα δε με έρευνες διαπιστώθηκε ότι βοηθάνε στον περιορισμό απώλειας μνήμης. Δεν έχουν πολλές θερμίδες ούτε αυξάνουν ιδιαίτερα το σάκχαρο. Έτσι οι διαβητικοί μπορούν να τις καταναλώνουν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής. Το μόνο αρνητικό τους είναι ότι μπορεί να προκαλέσουν αλλεργία σε ορισμένα άτομα.

Αν μας άρεσε η τάρτα φράουλας χωρίς ζάχαρη δοκιμάζουμε και το τσιζκέικ βύσσινο.